Matrači

Matracis ir paklāja vai bloks, kas parasti ir virs gultas, uz kura gulēt un gulēt.
Vārds matracis ir atvasināts no arābu vārdiem nozīmē "mest" un "vieta", kur kaut kas tiek izmests" vai "mat, spilvenu." Laikā Crusades eiropieši pieņem arābu metodi guļ uz spilveniem izmet uz grīdas un vārds materas beidzot nolaidās Tuvo angļu valodā ar romāņu valodas [1].
Lai gan matrači var novietot tieši uz grīdas, tas parasti ir virs platformas (piemēram, platforma gulta vai metāla kastē pavasarī vai redeļu fonds), kas ir tālāk no zemes. Vēsturiski, matrači ir piepildīts ar dažādiem dabas materiāliem, ieskaitot salmu un spalvas. Modern matračiem parasti ir vai nu iekšējo pavasara Core vai materiālus, piemēram, latekss, viscoelastic vai citu poliuretāna tipa putas. Matrači var arī piepilda ar gaisu vai ūdeni, vai dažādām dabiskām šķiedrām, piemēram, kokvilnas slāņu grīdas.
  1. Saturs
  2. Vēsture
  3. Matraču izmēri
    • Komponenti innerspring matracis
    • Spring matrača kodols
    • Gaisa matrači
    • 3,3 Porolona matrači
    • 3,4 Pamatne
    • 3,5 Polsterslāņi
  4. Kvalitāte
  5. uzturēšana un aprūpe
  6. Skatīt arī
  7. Piezīmes

Foto uz 1.940 USDA apkārtraksts veicināt vietējo ražošanu, kokvilnas matrači
Neolīta periods: matraci un gultas ir izgudrots. Gultas audzē pie zemes, lai izvairītos no projektiem, netīrumiem un kaitēkļi. Pirmā matracis iespējams, sastāv no kaudzes lapas, zāli, vai, iespējams, salmi, dzīvnieku ādas pār to.
3.600 BC: Gultiņas, kas izgatavoti no goatskins piepildīts ar ūdeni, tiek izmantoti Persijas.
3.400 BC: ēģiptieši gulēt palmu boughs vaina ir viņu mājas stūriem.
200 BC: Matrači Senajā Romā sastāv maisiņu no auduma pildīti ar niedrēm, siens, vai vilnas, bagāti izmantot feather pildīšanai.
15.gs.: Laika renesanse, matrači ir izgatavoti no zirņu shucks, salmu vai dažreiz spalvas, iepildīta rupja ērcēm, un pārklāti ar velvets, brocades vai zīdu.
16 un 17 gs: Matrači tiek pildīti ar salmiem vai uz leju, un ievieto atop gulta sastāv no koka karkasa ar atbalstu latticeworks trošu vai āda.
Early 18.gs.: Matrači tiek pildīti ar kokvilnu vai vilnu.
Vidus 18.gs.: Matrači attiecas sākt veikt kvalitātes linu vai kokvilnu. Matracis niedru kaste ir formēts vai robežojas, un pildījumi arī dabīgās šķiedras, piemēram, kokosa šķiedras, kokvilnas, vilnas un astru. Matracis ir šūtām vai buttoned pievienot piepildīšanu ar vāku un malas šūtas.
19.gadsimta beigās: box-pavasaris ir izdomāts, padarot matrači tik nelīdzens.
1930: Innerspring matračiem un mīkstajām fondiem plaši izmantoti, un mākslīgo pildvielu kļuvusi ierasta. Ievietotām spole atsperu matrači, kas sastāv no atsevišķām atsperēm piesienot saistīts auduma maisiņi, tiek ieviesti.
1950: Foam gumijas matrači un spilveni ir pieejams iegādei.
1960: mūsdienu ūdenstilpe ir ieviesta un gūst pirmo plaši izmantot. Regulējamās gultas iegūt popularitāti.
1970: NASA izgudro materiāls, kas vēlāk kļūst zināms, atmiņas putas [2].
1980: Gaisa matrači izgatavoti no vulkanizētas gumijas vai vinila tiek ieviesti.
1992: Tempur-Pedic ievieš matracis izgatavots no atmiņas putas.
Matraču izmēri

Matrači biezums svārstās no seši uz eighteen collas (15 līdz 46 cm).
International Matrači Izmēri [3]
Nosaukums Americas
collas (cm) U.K.
collas (cm) E.U. (Continental)
cm (collas) Asia (Thailand)
cm (collas)
Ieslēgt / in (69.2x131.1 cm 27.25x51.625 Toddler)
Mini Single 30 x 75 in (76,2 × 191 cm), piemēram Baby matrači
Twin / Vienas 39 × 75 in (99 × 191 cm) 36 x 75 in (91 × 191 cm) 90 x 200 cm (35.4x78.7 in) 107 × 198 × 56 cm (42.1x78.0x22.0 in)
Twin / Single XL 39 × 80 in (99 × 203 cm) 42x75 in (106x191 cm)
Double / Full (UK: mazs dubultā) 54 × 75 in (137 × 191 cm) 48 x 75 in (122 × 191 cm) 140 x 200 cm (55.1x78.7 in) 122 × 198 × 56 cm (48.0x78. 0x22.0 in)
Double / Pilns XL (UK: double) 54 × 80 (137 × 203 cm) 54x75 in (137x191 cm)
Karaliene 60 × 80 (152x203 cm) 160 x 200 cm (63.0x78.7 in)
Olympic / Expanded Queen jaunums izmēru 66 × 80 Simmons in (167 × 203 cm)
California Queen (galvenokārt koka karkasa gultni izmērs, noveco) 60x84 in (152 × 213 cm)
King 76 × 80 (193 × 203 cm) 60 × 78 (152 × 198 cm) 180 x 200 cm (70.9x78.7 in) 183 × 198 × 56 (72.0x78.0x22.0 in)
California King 72 x 84 in (183 × 213 cm) vai Kalisto matrači
Super King 72 × 78 (182 × 198 cm)
Grand King (jaunums lieluma COMFORT Gaisa gultas) 80 × 98 (203 × 249 cm)


Salīdzinoša diagramma daži ASV matrači

Salīdzinoša diagramma daži britu matrači

Komponenti innerspring matracis

Kopējā innerspring matracis sastāv no trīs komponentiem: pavasaris kodols, pamats, un apdare slāņi [4].
Spring matrača kodols
No matrača kodols atbalsta gulētājs ķermeni. Modern atsperu matraču serdeņi, bieži sauc par "innersprings", ir izgatavoti no tērauda spoles atsperēm vai "spoles".
No spoļu platums ir vēl viens faktors, kas nosaka cietību un atbalstu. Spoles mēra ceturkšņa pieaugumu. Mazāku skaitu, biezāka pavasarī. Vispār, augstākas kvalitātes matracis spoles ir 14-gabarīts (1,63 mm) diametru. Ruļļos, 14-15,5 izmēra (1,63-1,37 mm) sniedz vieglāk zem spiediena, bet 12,5 gabarīts (1,94 mm) lentu, biezākais parasti ir pieejami, uzskata diezgan uzņēmums.
Savienojumi starp spoļu palīdzību matracis saglabā savu formu. Lielākā daļa spoles ir savienoti ar saslēgt vadiem; sevī ruļļos nav savienotas, bet auduma apvalks palīdz saglabāt matrača formu.
Ir četri dažādi veidi matrača spoles:
Bonnell ruļļus vecākajām un bieži. Pirmais pielāgots no buggy sēdekļa atsperes 19.gadsimtā, tie joprojām ir izplatītas mazāk dārgi matrači. Bonnell ruļļus smilšu pulksteņa formas, un ar vadu gali ir izgatavoti vai aptīt ar augšējo un apakšējo apkārtraksts daļu spole un pašnodarbinātības sasietas.
Marshall ruļļus katru ietin auduma apvalks, un parasti ir rūdīta. Šajā gadījumā Beautyrest, augsta oglekļa magniju pievieno, bet tērauda pats paliek nerūdīts. Daži ražotāji pre-compress šīm spolēm, kas padara matraci noturīgāku un ļauj kustības nodalīšanu no gultas pusēs.
Ievietotām ruļļos vai pārklāts atsperes, ir sastāvdaļa no matrača, kurā katra spole ir atsevišķi iesaiņots tekstilmateriāla. Ievietotām spoles var arī apzīmēti kā Marshall ruļļos vai iesaiņota ruļļos.
Offset tinumi ir paredzēti, lai viras, tādējādi atbilstot ķermeņa formu. Tie ir ļoti stipriem, stabiliem innersprings kas nodrošina lielisku atbalstu.
Continuous ruļļos vai Mira-spoles, darbs hinging iedarbība, līdzīga kā kompensēt indukcijas spoles. In pamata nozīmē nepārtrauktu spole ir vienkārši, ka viens nepārtraukts spole ar augšup un lejup modes veido vienā rindā (parasti no galvas līdz kājām) par to, šķiet, ir individuāls indukcijas spoles. Par to, kā sabiedrība atbalstīt nepārtrauktu spole nosaka tas ir nedaudz vairāk saskaņota ar "troksni", kas saistīts no tipiskas Mira spoli vienība priekšrocības. Lielākā uzņēmuma, kas izmanto Mira-spole dizains, ir Serta Matrači Company, taču to spirāļu blokus piegādā Leggett & Platt.

Gaisa matrači
Piepūšamos matračus izmanto vienu vai vairākus gaisa telpas vietā atsperes, lai sniegtu atbalstu. Kvalitāte un cena var svārstīties no lēta tika izmantota laikam kempingiem, visu ceļu līdz high-end luxury gultas. Piepūšamos matračus paredzēts tipisks guļamistaba izmantošanas izmaksu apmēram tāda pati kā iekšējā, atsperu matrači ar salīdzināmus elementus.
Vairāki uzņēmumi pašlaik ražo ar regulējamu cietības piepūšamos matračus. 1981, Comfortaire sākās ražošana un tirdzniecība piepūšamos matračus, ka izskatījās parasto, bet ļāva lietotājiem regulēt stingrumu. COMFORT patentēto variants un sāka tos pārdotu, 1987.
Regulējams gaisa matrači nonākt dažādus modeļus no pamata, no-frills tiem, pasākums aptuveni 7 "augstums, ir augsta līmeņa, 15" garš hibrīdi, kas ietver vairāku veidu putas, spilvenu galotnēm, un digitālās sūkņi ar atmiņu, lai atsevišķas spiediena iestatījumi.
Peldpūslis būvniecība mainās no vienkāršas polietilēna maisā, lai iekšēji neizprotamu, dažādas kameras no lateksa (vulkanizētas gumijas) ar muitas kokvilnas eksterjera. Matrači ir slānis putu virs gaisa kameras pievienot polsterējuma. Gaisa kameras, augšējo un sānu putas visi sēdēt iekšā noņemams divas gabals segumu, kas izskatās ārpus standarta innerspring matraci. Šīs high-end luxury Air Gultas sauc arī par soft sided Gaisa gultas.
Medicīnas versijas regulējamu cietības matrači ir pat lielākas kontroles mehānismi, kas ietver iespējas, piemēram, bieži mainot spiedienu, lai novērstu gultas čūlas.

Porolona matrači
Putu matrači izmanto formu, kas atbilst lateksu vai viscoelastic atmiņas putas, nevis atsperes, lai sniegtu atbalstu. Matrači ir ražoti, izmantojot atmiņas putas vai lateksa parasti hipoalerģiska.

Tā kā putu atšķiras pēc kvalitātes, cenas var ievērojami atšķirties. Lielākā daļa matraču ražotāji piedāvā līnija atmiņas putu matračiem.
Foundation
Ir trīs galvenie veidi pamatiem.
Ailē atsperes sastāv no stingra rāmja, kas satur papildu lieljaudas atsperes. Šī fonda tipa veicina mīkstāks atbalstīt un bouncier matraci. Jo ailē atsperes var izraisīt matrači sag daudzi ražotāji pievienot augsta blīvuma bloķēt putas zem ruļļos vai nodrošina stingru pamatu vietā.
Tradicionālās koka fondi parasti tiek izgatavotas no mīksta koka, piemēram, priežu vai cietā mežos. Tie parasti sastāv no septiņiem vai astoņiem atbalsta līstes pārklāti ar kartona vai beaverboard. Šāda veida pamats, ko sauc par nulles novirze vienību vai "Ortho Box" in gultas nozarē, palielina sajūta stingrību un stabilitāti.
Grid fondi ir kombinācija no tērauda un koka.
Upholstery slāņi
Polsterējums slāņi uz matrača un sniegt mazinot un komfortu. Daži ražotāji zvans matrača kodols "atbalsta slāņa" un apdare slānis "komforta slāni." Polsterējums slānis sastāv no trīs daļām: izolatoru vidū polsterējums, un sega.
Izolators atdala matrača kodols no vidus apdari. Tā parasti ir no FIBO vai acs un ir paredzēta, lai saglabātu vidū apdare vietā.
Vidū apdare veido visi materiāls no izolatora un sega. Tā parasti ir izgatavota no materiāliem, kas ir paredzēts, lai sniegtu mierinājumu guļamvagonu, tostarp regulāras putas, viscoelastic putas, filca, poliestera šķiedras, kokvilnas šķiedras, spirālveida ( "olu kaste"), putas, un neausto šķiedras spilventiņi.
Quilt ir virsējo slāni, matracis. Made vieglo putu vai šķiedras sašuj līdz apakšā atzīmējot, tas nodrošina mīkstu virsmas faktūra ar matraci un tos var atrast dažādās pakāpēs cietības. Aizsardzības audums segumā, ko encases matraču sauc audumam. To parasti veic, lai atbilstu Fonda un nāk dažādas krāsas un stilus. Lielākā daļa atzīmēšanu tiek izgatavoti no sintētisko šķiedru, piemēram, poliesters vai akrils vai no dabiskiem materiāliem, piemēram, latekss, kokvilna, zīds, un vilnas.
Kvalitāte

Daudziem parametriem nosaka matrača kvalitāti. Laboratorijas testēšanas metodes ir izveidoti daži no šiem parametriem, tādiem kā spiediena sadales, ādas mikroklimats, higiēna, EDGE atbalsts un ilgtermiņa stabilitāti. Daudzas no tām ir izstrādājusi Dr Duncan Bain, darba uzdevumā AK Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency [5].
Citus parametrus, piemēram, stingrums, ir vairāk raksturīgi gulētājs. Vispār, firma matrači ir ieteicama kuņģa un daži atpakaļ gulšņi, mīkstie matrači ieteicams sānu gulšņi, un vidēja matrači tiek ieteiktas vairākums muguras gulšņi. Daži zīmoli piedāvā matračus ar kādu mīkstāku pusē un vienā cietāka pusē , vai ar regulējamu stingrums līmeņos, lai pielāgotos gulšņi, kuriem ir kopīgas gultas.
uzturēšana un aprūpe

Kvalitātes innerspring matracis jāilgst 7 līdz 10 gadus pirms tam ir jāaizstāj. Memory foam un lateksa modeļiem ir pēdējā no 10 līdz 20 gadiem, atkarībā no ražotāja un kvalitātes pakaišiem. Tas ir tuvināšanu, jo daudzi faktori ietekmē mūža matraci. Paturiet prātā, ka tikai tāpēc, ka matracis ir labā stāvoklī, tas nenozīmē, ka viens ir vēl arvien labāko komforts no tā.
Matrači jānovieto atop stingrs pamats, lai novērstu sagging. Jauns matracis ir jāmaina reizi mēnesī pirmo sešu mēnešu laikā un reizi 2-3 mēnešos pēc tā. Double sided, vai divus malām, matraču būtu pārmaiņus Pagriezts & jāmaina. Ražotāji norāda, ka viens rotēt (spin) box atsperēm vai nodibinājums divreiz gadā. Nolokāmi un noliecot uz matrača vajadzētu izvairīties, ja iespējams, tāpat kā smagie valkā vienas vietas un pārmērīgs svara rokturiem. Matrači nedrīkst būt mērcēti, citādi miltrasa attīstīt iekšējo apdari, tā vietā, tās var tīrīt ar vakuumu vai ar vieglu virsmu tīrīšanas un nedaudz mitru drānu. Matracis Protectors palīdzēt novērst spriedumiem un netīra atzīmējot.
Kad matracis vairs neuzskata izpalīdzīgi un vietā, šķiet, veicina ķermeņa sāpēm vai stīvumu, tas būtu jāaizstāj. Daži simptomi, sasmalcināti vai izdilis matracis arī atsperes, ko var uzskatīt poking ar apdari slāni, redzamu pastāvīga sagging vai kroplība, lumpiness, un pārmērīga squeaking.
Queen un lielāka izmēra matracis ir jāatbalsta 5 - vai 6-kāju rāmi. Divvietīga matracis ir 60 collas plašs un prasa lielāku atbalstu nekā mazajiem izmēriem. Ja izmanto headboard / kāpslis stila gultas, vajadzētu izmantot vismaz piecas koka līstes ar trim novietots galvenokārt centrā trešdaļa gultu.

Comments

Popular posts from this blog

How many water molecules are there in the glass of water?

What does http-equiv stands for?